Умни градове – Павлин Добрев

Павлин ДобревИнтернет на нещата (IoT) увеличава интелигентостта на цял един град, като го прави умен град (Smart City). Интелигентните градове подобряват качеството на живот на жителите и икономическата ефективност на градовете.

Ползите: повишен комфорт и безопасност за гражданите; по-голяма енергийна ефективност и по-ниски оперативни разходи за общинските власти.

Бош работи като технологичен партньор в проектите за умен град вече повече от десетилетие. Пример са индивидуалните решения за транспорт, управление на енергия , интелигентни жилища и сгради, безопасност, изграждане на общности и приложения за управление. Когато става въпрос за свързаност, Bosch подчертава държи на отворените стандарти и отворените платформи.

Умен град – Монако

Регистрирай се

Д-Р ПАВЛИН ДОБРЕВ

е технически директор в Бош Софтуер Иновейшънс. Компанията, собственост на Бош, разработва софтуер в областта на Интернет на нещата. Той отговоря за цялостната поддръжка на ISO 9001, ISO 20000 и ISO 27001 в Бош Софтуер Иновейчънс, както и за различни изследователски и клиентски проекти. Д-р Добрев има почти двайсетгодишен опит с най-новите Java технологии, OSGi и вградени системи. Той активно участва в OSGi Alliance, Java Community Process и други технологични групи. Той е член на Eclipse Foundation и участва в разработването на Eclipse IDE в рамките на проекта Equinox. Павлин Добрев има докторска степен по компютърни системи в областта на управление на знания от Института по паралелна обработка на информацията към Българската академия на науките и магистратура по информатика от Факултета по математика и информатика към Софийския университет. Автор е на редица научни и технически публикации и е участник в престижни международни конференции.